5 hoogtepunten voor als je Noord-Italië bezoekt

Blog 5 hoogtepunten voor als je Noord-Italië bezoekt

Wanneer je een vakantie op de planning hebt staan voor Noord-Italië, kun je wel wat tips gebruiken. Italië heeft namelijk talloze mooie regio’s met elk hun eigen cultuur en natuur. Vooral voor mensen die met de auto op vakantie gaan, is Noord-Italië een bekende hotspot. 

1 Dolomieten

De Dolomieten staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst en staan op vele bucketlists. De Dolomieten staan bekend om zijn grote rotsen en de heldere meren. Vooral voor de mensen die willen fietsen en wandelen zijn de Dolomieten een uitstekende bestemming.

2 De meren

Noord-Italië staat bekend om haar prachtige meren. Dit worden ook wel de mooiste meren van het land genoemd. Vooral het Gardameer, het Lago Maggiore en het Comomeer zijn populaire badplaatsen. Hier kun je heerlijk vertoeven!

3 Toscane

Het prachtige Toscane heeft van alles te bieden. Ook al is het een stukje verder met de auto, het is een van de bekendste vakantieregio’s van Europa. Dat is ook niet zo bijzonder: Toscane heeft prachtige landschappen, mooie steden en indrukwekkende gebouwen. Wanneer je richting Toscane trekt, mag een bezoek aan Florence zeker niet ontbreken.

4 Milaan

Wanneer je een cityhopper bent, is Milaan een aanrader. Naast Florence is Milaan een fijne stad met gezellige terrassen en leuke kledingwinkels. Milaan kenmerkt zich door het prachtige Duomo. Dit is een van de grootste kathedralen ter wereld.

5 Venetië

Een bijzondere plek in Noord-Italië is Venetië. Venetië staat bekend om het vele water, de gondels en het bekende San Marco-plein. Je vindt hier verschillende architectuur terug. Al met al is Venetië zeker een bezoekje waard.

Recente berichten