Eenvoudig energie vergelijken via Energievergelijker

Blog Eenvoudig energie vergelijken via Energievergelijker

Veel mensen vinden het spannend om over te stappen naar een andere energieleverancier. Uit de angst dat het mis kan gaan, het duurder kan worden of omdat het veel tijd kost zijn redenen dat het overstappen vaak niet plaatsvindt. Toch is niets wat het lijkt: energie vergelijken en overstappen is eigenlijk heel eenvoudig. Hieronder lees je hoe het werkt.

Grote voordelen

Sinds 2004 mogen energieleveranciers hun eigen energieprijs bepalen, wat zorgt voor concurrerende leveranciers die strijden om de scherpste prijs. Toch kan dit een groot voordeel zijn voor jou, waardoor jij een goede deal te pakken krijgt nadat jouw jaarcontract is verlopen. Vooral op dit moment zijn de energieprijzen verbazingwekkend laag dankzij de lage vraag naar olie. Ben je nog nooit overgestapt? Dan kan het lonen om eens verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Wellicht betaal jij op dit moment veel meer dan de huidige energieprijzen. Als je nog nooit bent overgestapt, heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd die je op elk gewenst moment kan opzeggen. Wel is het opzegtermijn bij de meeste leveranciers dertig dagen.

Welkomstkorting

Bij het overstappen van een contract bij een nieuwe energieleverancier krijg je vaak te maken met een welkomstkorting, welkomstpremie of welkomstcadeau. Als je een nieuw contract aangaat met jouw huidige energieleverancier, heb je meestal geen recht op dit soort kortingen. Via de website van de energieleveranciers zelf worden geen welkomstkortingen gegeven. Het is daarom voordeliger om via de vergelijker een contract af te sluiten. Zo bespaar jij flink wat geld in dit jaar.

De hoogte van de welkomstkorting verschilt wel per energieleverancier. Soms krijg je deze korting aan het einde van het contract uitgekeerd, terwijl de korting bij sommige contracten al is inbegrepen. Ook krijg je deze welkomstkorting meestal alleen bij contracten met een vast tarief. Daarnaast is het afhankelijk van jouw energieverbruik of de welkomstkorting wel voordelig voor jou is.

Goedkope energie

Als je energieleveranciers met elkaar gaat vergelijken, wil je natuurlijk voor de goedkoopste. Aan de hand van een energie vergelijker weet jij al binnen een paar seconden welke energieleverancier het voordeligst is. Houd simpelweg de eindafrekening bij de hand van jouw huidige energieleverancier. Hier zie je hoeveel je in een jaar aan gas en stroom hebt verbruikt en hoeveel jou dat heeft gekost. Vervolgens kun je jouw persoonlijke gegevens, zoals de postcode de grootte van het gezin, invullen in de vergelijker. Dankzij deze vergelijker wordt er een overzicht getoond van de kosten van iedere aanbieder. Kies het energiecontract dat bij jouw situatie past en vul de gegevens in die nodig zijn voor het overstappen. De juiste keuze is op deze manier snel gemaakt en een tijdrovend proces is voorkomen. Ideaal!

Recente berichten