Tips bij het kopen van nieuwe schoenen

Blog Tips bij het kopen van nieuwe schoenen

Het kan lastig zijn om de juiste schoen te vinden. Je moet er immers vele kilometers op kunnen lopen, en het liefst willen we ook nog dat ze mooi zijn. Het is belangrijk om schoenen te kopen die goed zitten bij de voeten. Hieronder geven wij jou een aantal tips waar je op kunt letten zodat je alsnog jouw favoriete Dsquared heren schoenen kunt kopen.

1 Veters

Over het algemeen hebben veterschoenen een betere vorm. Je kunt de veters stevig aantrekken over de hele wreef, zodat de voet stevig in de schoen zit. 

2 Hiel

Als je gauw last hebt op een verzwikking in de enkels, is het verstandig om schoenen te kopen met een versteviging bij de hiel. Met een versteviging wordt de hiel op zijn plaats gehouden. Hoe steviger de hiel is, hoe minder kans je hebt op verzwikkingen. Je kunt de versteviging controleren door er met je duim in te duwen. Wanneer je deze niet makkelijk kunt indrukken, is de hiel stevig.

3 Breedte en lengte

Allereerst moeten de voet goed liggen in de lengte. De tenen en de bal van de voet mogen niet buiten de zool vallen en de tenen mogen de bovenkant van de schoen niet raken. Ook moeten de tenen vrij kunnen bewegen: er moet ongeveer een centimeter vrij zijn tussen de teen en de schoen.

4 Zool

Als je last hebt van gevoelige tenen, kun je gaan voor een rubberzool. Dit zorgt voor meer vering en meer grip. Een goede zool moet je kunnen buigen aan de voorkant.

Recente berichten