Dit is waar je aan moet denken als jij een hottub wilt aanschaffen!

Blog Dit is waar je aan moet denken als jij een hottub wilt aanschaffen!

Dit is waar je aan moet denken als jij een hottub wilt aanschaffen!

Als je genoeg ruimte hebt in je achtertuin dan is een hottub een enorm leuke en fijne toevoeging! Het zorgt voor veel gezelligheid, zo kun je er heerlijk tot rust komen of gezellig relaxen met vrienden. Om een hottub in je tuin te realiseren hoeft je tuin niet mega groot te zijn, want de baden zijn is in allerlei soorten en maten. In deze blog hebben we het over de werking en het onderhoud van een hottub, lees dus snel verder!

 

De werking van een hottub

De eerste stap die je moet uitvoeren voor je de hottub kunt gebruiken is de hottub vullen met water. Let wel op, want als je er teveel water in doet is de kans groot dat hij overstroomt als je er met meerdere mensen in stapt. Het water van een hottub wordt verwarmd door vuur. Zorg dus dat je voldoende houtjes, kranten en aanmaakblokjes in huis hebt. Vervolgens stop je dit allemaal in de kachel en zodra het aan is kun je er een aantal grotere blokken opleggen zodat je niet constant bezig blijft met kleine kort brandende takjes. Het vuur zorgt ervoor dat je water verwarmd wordt, maar hoelang dat duurt hangt af van de kachel en de hoeveelheid water dat verwarmd moet worden. Hoed zeker rekening met gemiddeld drie uur voordat het water een goede temperatuur heeft bereikt.

Het reinigen van de hottub

Als je niks met het water in de hottub doet om het schoon te houden, zou je wekelijks het water moeten verversen, anders is het water te vies en dat kan ongezond zijn. Hoelang het water mee gaat hangt heel erg af van de kwaliteit van het water, dat wordt beïnvloed door een aantal factoren zoals de hoeveelheid ijzer in het water, of het grond of kraanwater is, weersomstandigheden en de locatie van de hottub. De meeste mensen kiezen er dus voor om het water te zuiveren door middel van reinigingsmiddelen zodat het een stuk langer mee gaat. Je kunt dit doen door het gebruik van een pomp, een filter of chloortabletten. Als je investeert in een goed filtersysteem kan het water in de hottub tot wel 3 maanden meegaan!

Recente berichten